неділю, 29 квітня 2018 р.

Арт-фестиваль комп'ютерної графіки


20 квітня в міському палаці культури відбувся Арт-фестиваль комп’ютерної графіки, організаторами якого стали міський методичний центр управління освіти виконавчого комітету Фастівської міської ради, методичне об’єднання вчителів інформатики та Фастівський міськрайонний центр зайнятості. Цей фестиваль проводиться вже вдруге, але цього року в його роботі взяли участь, крім учнів, ще батьки та вчителі.
Всіх присутніх на фестивалі привітала завідувач методичним центром управління освіти Хмельницька Тетяна Вікторівна, яка відмітила високий рівень представлених робіт та значну підготовку. Дійсно, до фестивалю учасники готувалися цілий рік: навчалися працювати в різних графічних редакторах та програмах, малювали малюнки за допомогою комп’ютерної графіки, конструювали моделі автомобілів майбутнього із Лего, знімали та монтували відеофільми про Фастів, а деякі, навіть створили комп’ютерні ігри. Всі ці роботи були представлені на фестивалі, крім того, учні могли взяти участь у 12 майстер-класах, які проводили самі школярі.

Фастівський міськрайонний центр зайнятості підготував матеріали про професії, для яких необхідні знання комп’ютерної графіки, та в яких вузах навчають цих спеціальностей. Директор центру Барабаш Вікторія Олександрівна розповіла учням про тестування, яке можна пройти в центрі зайнятості для визначення професійних здібностей та запросила скористатися цією послугою.
Родзинкою фестивалю були гості з відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна»: заступник директора Інституту комп’ютерних технологій Батрак Григорій Іванович та його студент - спеціаліст Лабораторії робототехніки, які демонстрували створеного студентами робота Сашу. Григорій Іванович розповів про університет «Україна» та запросив учнів 27 квітня на день відкритих дверей в університеті , де вони матимуть змогу відвідати лабораторію робототехніки та побачити ще більше цікавинок. Батрак Г.І. високо оцінив майстерність представлених на фестивалі робіт і запропонував організаторам провести конкурс серед випускників 11 класів на знання комп’ютерних технологій, переможець якого отримає сертифікат на безкоштовне навчання в Інституті інформаційних технологій відкритого міжнародного університету «Україна».
Фіналістів фестивалю було нагороджено подяками управління освіти та сертифікатами на участь у безкоштовному тренінгу «Шлях до успіху», який проводить Фастівський міськрайонний центр зайнятості. А також фіналісти отримали календарі, в яких представлені роботи минулорічних фіналістів фестивалю. А учні, які проводили майстер-класи, отримали сертифікати про участь у арт-фестивалі в якості спікера.
Арт-фестиваль комп’ютерної графіки – це ініціатива вчителів інформатики, що навчили дітей тим навичкам, які вони з гордістю продемонстрували. Дякуємо вчителям інформатики за їхню роботу та ентузіазм. А також дякуємо волонтерам - старшокласникам, які допомагали у проведенні фестивалю, а також адміністрації палацу культури за те, що підготували комфортні умови для фестивалю та технічне забезпечення.





































Немає коментарів:

Дописати коментар